Judo jeugd

Bij judo leer je op een leuke manier je eigen grenzen kennen, maar ook die van een ander. Je wordt weerbaarder en sterker zowel fysiek als mentaal. 

Judo betekent letterlijk 'de zachte weg' en is dus alles behalve agressief. De insteek is juist om jezelf en je tegenstander niet te bezeren, maar te controleren.

Het gaat dus om discipline (zelfcontrole) maar ook om zelfbeheersing, ook in het heetst van de strijd.
In het begin leer je veel technieken en stoeivormen spelenderwijs. Maar zodra de kinderen wat ouder worden gaat het er wat serieuzer aan toe.

Het deelnemen aan wedstrijden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Het element winst en verlies valt namelijk in een training minder goed na te bootsen en is een belangrijk onderdeel van sport en ontwikkeling. Daar komt bij dat het gewoon ontzettend leuk is!

Jeugdjudo is bij ons al mogelijk vanaf 4 jaar. De 4-jarige judoka's zitten bij elkaar in de groep op woensdag van 14:00-15:00 uur of op maandag van 16:00 tot 17:00 uur. Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen op alle (werk-) dagen van de week terecht. 

Vanaf het moment dat ze op judo komen doen de judoka's elk half jaar examen voor een hogere graduatie. De maanden juli en augustus is er altijd een zomerstop. Er hoeft voor die maanden dan ook niet te worden betaald.

Afhankelijk van de judoka in kwestie en de groep waar hij in zit, zal in overleg met de sensei worden gekeken naar een geschikt moment om door te stromen naar de latere groep. De leeftijden zijn alle dagen verschillend en veranderen met regelmaat dus het is niet mogelijk daar een duidelijke grens in aan te geven.

In september en februari worden de meeste nieuwe judoka's geplaatst. Laat tijdig weten of u interesse heeft want er is meestal sprake van een wachtlijst.

Informeer gerust via de mail (info@budofit.nl) of bel naar de sportschool (035-5425213)

 

Bekijk het rooster