Wijks Open 2017

Zondag 12 februari jl. stond het jaarlijkse Wijks Open weer op het programma, waar wedstrijdjudoka´s tot en met 14 jaar strijden om de titel. Het deelnemersveld was dit jaar sterker dan ooit. Wat ook enigszins terug te zien is in de uitslag.

De eerste ronde stonden Stijn van Slooten en Joris van den Heuvel op de mat. Joris, die dit seizoen al talloze toernooien op zijn naam schreef, stond weer erg goed  te judoën. Hoewel de strijd steeds gelijk op ging, wist hij zijn eerste drie wedstrijden niet te winnen. Mede door enkele zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Gelukkig sloot hij af met een schitterende winstpartij en kon ondanks zijn 4e plaats trots zijn op zijn prestatie.
Stijn mocht in zijn poule twee keer judoën tegen dezelfde tegenstanders. Na drie mooie overwinningen en een nederlaag, moest er nog een beslissingswedstrijd worden gespeeld om de titel. Helaas voor Stijn ging deze nipt verloren. Hij mag trots zijn op zijn tweede plaats.

De tweede ronde stonden trainingsmaatjes Ronan Hazeu en Mylan van Essen aan de start. Ze zaten niet alleen in dezelfde ronde, maar ook in dezelfde poule. Mylan was iets minder scherp dan we van hem gewend zijn, en verloor twee partijen op shido’s (straffen). De wedstrijd tegen Ronan was daarop geen uitzondering. Helaas ging ook zijn laatste wedstrijd verloren, waardoor hij 5e werd. Ronan begon direct fel, maar verloor de eerste wedstrijd onterecht. De tweede ging ook verloren, maar daarna volgde de partij tegen Mylan. Deze ging tot ver in golden score (extra tijd) en werd gewonnen door Ronan. Nog geen twee minuten later stond hij weer op de mat om te strijden voor brons. Ondanks dat het vaatje helemaal leeg leek te zijn, won Ronan de wedstrijd met twee waza-ari’s  en pakte het brons.

De laatste ronde was het de beurt aan Annabel Dirks, Hannah Wildeman, Florien van den Heuvel, Storm van de Hoef en Delano Smith.
Annabel stond hard te knokken, maar wist helaas geen partij winnend af te sluiten. Hierbij speelde, ook bij haar, de scheidsrechter een negatieve hoofdrol in enkele partijen.
Hannah stond voor het eerst op een groot toernooi en was behoorlijk gespannen. Ondanks dat wist ze twee partijen te winnen in een hele zware poule. Helaas was dat net niet voldoende om op het ereschavot te belanden. Florien zat in een poule waar iedereen erg gelijkwaardig was. Ze begon met twee knappe overwinningen maar verloor er ook twee. Met een beter onderling resultaat op twee andere tegenstanders pakte ze knap het zilver.
Delano stond erg hard te knokken, was veelal gelijkwaardig aan zijn tegenstanders, maar wist helaas in geen enkele wedstrijd een score op het bord te zetten. Delano werd daardoor 4e in zijn poule. Storm verloor zijn eerste wedstrijd ondanks enkele knappe en gevaarlijke inzetten. Zijn tweede wedstrijd werd knap gewonnen tegen een sterke judoka. Helaas leverden de daarop volgende partijen geen winst meer op en moest hij genoegen nemen met een 4e plaats.