Wijks Open 2016

Zondag 14 februari j.l. kwamen 8 judoka's uit verschillende gewicht- en leeftijdcategorieën op de mat in Wijk bij Duurstede bij het jaarlijke Wijks Open. Judoclubs uit de hele regio namen deel aan dit pittige, maar leuke toernooi.

Joris van de Heuvel was de eerste judoka die namens Budofit op de mat verscheen. Joris liet zien dat hij goed had opgelet de laatste
​ paar trainingen. Hij won zijn eerste twee partijen met technieken waarop extra was gehamerd in de les. Helaas verloor Joris zijn laatste wedstrijd, maar mocht meer dan tevreden zijn met zilver.​


Annabel Dirks mocht vijf partijen draaien en zat in een poule waarin iedereen min of meer van elkaar won. Niemand stak er boven uit, wat het direct een grote uitdaging maakte om op het podium te geraken. Met twee schitterende overwinningen op zak kon ze in de laatste wedstrijd nog het zilver veroveren. Helaas verloor ze deze wedstrijd met een yuko. Na wat rekenwerk leverde dat haar slechts de vierde plaats op.
Ronan Hazeu stond als eerstejaars -15 judoka op de mat en weet sinds dit weekend dat het in die categorie knokken geblazen is. Ronan, niet vies van een hard potje judo, bood prima weerstand, maar miste de overtuiging om een partij naar zich toe te trekken. Hij werd helaas 5e en laatste in zijn poule.
Ook Finn van Rhijn had het als eerstejaar moeilijk in de -15 categorie. Hij had zelfs de pech dat hij net te zwaar was voor zijn eigen gewichtsklasse en werd daarna zwaarder ingedeeld. Dit hielp zeker niet mee en ook Finn liep tegen vier nederlagen aan. Hij werd 5e in zijn poule.
Florien, nog een eerstejaars, wist prima partij te bieden in haar klasse, maar moet nog even groeien om weer de dominante rol te gaan spelen die ze had als -12 judoka. Een overwinning en drie spannende potjes die verloren gingen leverde haar een 4e plaats op.
Mylan van Essen wist vriend en vijand te verbazen door zijn eerste twee wedstrijden met gemak te winnen. De eerste met een verwurging en de tweede met een spetterende heupworp. De derde partij ging terecht verloren tegen de latere kampioen en in zijn laatste wedstrijd verloor Mylan met het kleinst mogelijke verschil (shido). Met name zijn goede start was de basis voor een mooie bronzen medaille.

Storm van der Hoef kon merken dat hij dit jaar beter uit de verf kwam dan een jaar geleden. Twee solide overwinningen, maar helaas ook drie duidelijke nederlagen gaven Storm wel stof tot nadenken. Hij moest het vooral conditioneel afleggen tegen zijn gelijkwaardige tegenstanders. Storm viel net naast het podium.
Jet van Geytenbeek was naar Wijk bij Duurstede gekomen om te kijken of ze het nog in zich had. Het antwoord laat zich raden. Na drie prachtige en spannende potjes stond Jet op koers voor goud. Ook al had ze het conditioneel erg zwaar, alle tegenstanders gingen op hun rug. In de laatste wedstrijd gooide een rugblessure helaas roet in het eten. Ze moest opgeven en genoegen nemen met het zilver.

Met acht deelnemers waarvan drie in de prijzen kon het 9e Wijks Open een geslaagd toernooi genoemd worden!