Stijn in de prijzen

Stijn van Slooten redt de eer namens Budofit

Zaterdag 20 maart j.l. stonden een 9-tal judoka’s namens Budofit uit Baarn op de tatami in Beuningen. Een klein plaatsje nabij Nijmegen waar jaarlijks een zeer sterk bezet toernooi wordt georganiseerd.  Als eerste stonden de dames op het programma, die al om 7:45 uur op de weegschaal werden verwacht. Uitslapen was er dus voor de dames niet bij. Er werd gestreden in het zogenaamde dubbele eliminatie systeem. Hierbij vlieg je met twee verliespartijen direct uit het toernooi.
NK-ganger Jet van Geytenbeek was vol vertrouwen afgereisd naar Beuningen in de veronderstelling dat ze wel voor hetere vuren had gestaan. Helaas bleek deze ervaring niet voldoende. Een sterke linkshandige tegenstander versperde de weg naar de volgende ronde en Jet kon zich opmaken voor de herkansingen. In deze ronde trof Jet een dame uit een gewichtsklasse zwaarder waar ze geen enkele beweging in leek te krijgen. Ook deze ging verloren en Jet mocht naar huis.
Annabel Dirks moest duidelijk even wakker worden en vergat de eerste wedstrijd te winnen. Na een trage start stond Annabel veel beter te judoën. Helaas wist zij niet tot scoren te komen waarna de scheidsrechter besloot de partij op beslissing aan haar tegenstander te geven.De tweede partij was Annabel duidelijk scherper, maar kwam ze vroegtijdig met een yuko achter. Ondanks verwoede pogingen nog een score te maken was het toernooi ook voor Annabel vroegtijdig voorbij.
Florien van de Heuvel startte net als de andere dames ook met een nederlaag, maar herpakte zich fantastisch. Twee overwinningen op rij tegen zeer sterke tegenstanders brachten haar nog 1 wedstrijd van het brons. Hierin was de tegenstander helaas de districtskampioen van dit jaar in haar categorie. Florien ging er vol in en was de eerste minuut duidelijk de betere partij. Uiteindelijk gaat de wedstrijd toch verloren door een mooie schouderworp waardoor het brons verloren ging.


De tweede ronde stonden Joris en Stijn klaar om te judoën. Joris van de Heuvel begon net als zijn zus met een snelle nederlaag. Een mooie ingehaakte uchi-mata (heupworp) maakt een einde aan goud en zilver. Via de herkansingen herpakte de zwaar teleurgestelde Joris zich goed en won overtuigend 2 wedstrijden op rij. Helaas ging het daarna ook voor Joris mis in de strijd om brons.
Stijn van Slooten stond in Beuningen op de mat met als doel genieten van het judo. En onder het motto geen druk, gewoon lekker judoën begon Stijn fantastisch. Elke partij was knokken geblazen maar hij wist 3 wedstrijden op een rij ruim te winnen. In de laatste partij om het goud maakte Stijn een klein foutje waardoor hij binnen een paar tellen op z’n rug lag. Gelukkig kon hij daarna meer dan blij zijn met zilver.


Storm van de Hoef verloor zijn eerste wedstrijd tegen een zeer sterke tegenstander. Zijn tweede partij kon Storm beter weerstand bieden, maar opnieuw kwam hij niet tot scoren. Met 1 shido (straf) voor passiviteit ging de partij ongelukkig naar zijn tegenstander. Hierdoor was Storm uitgeschakeld voor brons.
Ronan Hazeu won z’n eerste wedstrijd met een hele strakke houdgreep. In zijn tweede wedstrijd kwam hij in een sankaku (verwurging) terecht en moest hij opgeven. In de herkansingen kwam Ronan een zeer sterke tegenstander tegen die hem met een mooie schouderworp vol op z’n rug gooide.
Mylan van Essen werd tot twee keer toe snel verrast door zijn tegenstander. Vanwege het feit dat hij zich erg lang maakt is hij in de -15 categorie gemakkelijk te werpen met een schouderworp op twee knieën. Hetgeen Mylan helaas opnieuw mocht ondervinden.
Max Koopman was als laatste aan de beurt en kon na 15 seconden een plek in de finale al uit z’n hoofd zetten. In de herkansingen trof hij een tegenstander die meer zijn gelijke was. Na een kleine achterstand probeerde Max nog een grote aanval die hard werd overgenomen. Dit maakte ook voor Max een einde aan zijn toernooi.