Statement COVID-19

STATEMENT BUDOFIT COVID-19

Update 14/10

Naar aanleiding van de laatste persconferentie van 13 oktober j.l. zijn er ook voor sportscholen weer enkele zaken (tijdelijk) veranderd. Hieronder vind je in het kort wat dit voor jou als lid van sportschool Budofit betekent.

- De kleedruimtes en douches zijn per direct gesloten.

- Alle contactsporten zijn, voor leden van 18 jaar en ouder, per direct niet meer toegestaan. Het gaat hierbij om de lessen judo, jiu-jitsu en kickboksen

- De lessen waar wij de 1,5 meter kunnen waarborgen mogen wij ‘gewoon’ door laten gaan. Wel kan het zijn dat de groepsgrootte wordt aangepast voor sommige lessen.

- Reserveren via de app blijft verplicht!
 

Mijn sport kan ik nu niet beoefenen, wat nu?

- Met een abonnement bij Budofit mag je aan alle activiteiten deelnemen. Je bent dus van harte welkom bij ons in de fitness, of bij een andere les die wél mag worden gegeven. Kijk hiervoor op het rooster. 

- De kickbokslessen worden allemaal vervangen voor zaktrainingslessen. Wij zullen er d.m.v. een langere ketting voor zorgen dat de zak niet hoeft te worden vastgehouden, zodat de 1,5 meter kan worden gehandhaafd. 

Tot slot zijn alle hiervoor geldende regels nog steeds van toepassing.

 

Update: 3 oktober 2020

Naar aanleiding van de laatste persconferentie zijn er ook voor ons weer een aantal kleine veranderingen. 

Sportscholen worden dringen verzocht enkel de sport te faciliteren in het kader van de volksgezondheid. Het kopje koffie of de shake na afloop aan de bar zijn niet meer toegestaan. Ook de ouders die elkaar treffen bij ons in de kantine worden verzocht dat vanaf nu buiten op het parkeerterrein te doen. 

Hieronder een kort overzicht van de regels die met ingang van 1-10-2020 van kracht zijn:

* De bar is gesloten. Er kan enkel een kop koffie/thee worden genuttigd op ons terras. (Een flesje drinken voor tijdens het sporten kan nog wel besteld worden.)

* U wordt vriendelijk verzocht zo kort mogelijk vóór de training aanwezig te zijn, en direct ná de training te vertrekken. 

* Wij verzoeken ouders van jeugdleden om, indien mogelijk, niet mee naar binnen te gaan. En anders zo spoedig mogelijk na het omkleden te vertrekken.

 

Update: 27 juni 2020

Met ingang van woensdag 1 juli a.s. gaat als eerste de fitness weer open!

Voordeel voor jou als sporter:
* De openingstijden zijn ruimer
* Bijna alle toestellen zijn weer beschikbaar
* Je mag weer onbeperkt komen tot maximaal 1 uur en 50 minuten achter elkaar per dag.

Met ingang van maandag 6 juli a.s. gaan ook de meeste groepslessen weer naar binnen.

Voordeel voor jou als sporter:
* Gebruik van alle materialen
* Geen annulering ivm slecht weer
* Contactsporten zijn weer toegestaan (ook bij volwassenen)

Wij zijn verplicht om je het volgende te vragen:

* Zorg dat je een plek reserveert via de app. Annulleer ook tijdig wanneer je niet komt!
* Kom alleen als je gezond bent. De app doet bij aanmelden een health check.
* Desinfecteer je handen als je binnen komt en desinfecteer de toestellen voor en na gebruik.
* Houdt 1,5 meter afstand tot de andere sporters en/of personeel.
* Neem altijd een handdoek mee wanneer je komt sporten.
* Neem afval mee naar huis.

Tot slot:
* De bar is weer geopend. Ook zullen we op het terras weer ruimte maken zodat daar genoten kan worden
van een kopje koffie. Uiteraard op 1,5 meter afstand tot elkaar. Betalingen het liefst per pin of via bartegoed.
* Wij zorgen ervoor dat de club volledig corona-proof is en voldoet aan alle eisen.

 

Update: 30 mei 2020

Fitness:
Goed nieuws! Vrijdag 29 mei j.l. heeft de Veiligheidsregio Utrecht, als laatste regio van Nederland, besloten om goedkeuring te geven voor het gebruik van een overkapping/tent. Dit maakt het voor ons eindelijk mogelijk om voor de fitnessers van onze club ook iets te betekenen. We zijn direct aan de slag gegaan met het leegmaken van ons terras om daar een fitnessruimte te creëren. Hou de website, social media en de mail in gaten voor verdere details.. 

1 juli:
Zoals iedereen heeft kunnen horen bij de laatste personferentie van Mark Rutte, gaan de sportscholen v.a. 1 juli weer geopend worden. Dat is een aanzienlijke verbetering t.o.v. 1 september, maar we moeten vooralsnog wel een maandje geduld hebben. Hoe dit er precies allemaal uit gaat zien wordt ons nog duidelijk gemaakt. Zodra wij hierover meer weten zullen we dit met jullie communiceren. 

Update: 10 mei 2020

Jeugd (t/m 18 jaar):
Inmiddels zijn we succesvol gestart met het geven van buitenlessen aan de jeugd. We hebben hierbij de beschikking over de kunstgrasvelden en de verharde handbalvelden direct naast ons pand. Dat we die mogen gebruiken is voor ons natuurlijk een fantastische uitkomst. Echter lijkt nog niet iedereen ervan op de hoogte dat we al begonnen zijn. Heb je geen mail ontvangen, dan zijn wij niet in bezit van jouw actuele mailadres. Zorg dan even dat je die aan ons doorgeeft zodat we direct kunnen communiceren. 

Volwassenen (19 jaar en ouder)
Met ingang van 11 mei a.s. is het toegestaan om weer georganiseerd te sporten met 10 mensen bij elkaar. Uiteraard met alle welbekende hygiëne maatregelen in achtnemend en alleen buiten. Deze kans laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. We hebben in overleg met onze instructeurs en met het 'normale' rooster in de hand, een heel nieuw rooster in elkaar gezet.
LET OP: We zijn nog in afwachting van de volledige beschikbaarheid van de velden, dus er kunnen nog wijzigingen worden gemaakt. 

Check hier het rooster.

Wat moet je weten:
* We mogen enkel mensen toelaten die zich hebben opgegeven voor een les. Dit kan vanaf 4 dagen voor aanvang van de les.
Om ervoor te zorgen dat er voor iedereen een plekje is, verzoeken we jullie niet vaker dan 2x per week te reserveren.
* Iedereen met een abonnement heeft toegang tot alle lessen. 
* Je kunt je alleen opgeven door middel van onze app van virtuagym. Om deze te activeren heb je van ons bij inschrijving een activatiecode gehad via de mail. Kun je deze niet vinden, neem dan even contact op via de mail, dan sturen wij een nieuwe.
- Klik hier voor de Andriod app.
- Klik hier voor de IOS app.
* We doen ons best om zoveel mogelijk mensen te bedienen. Het kan daarom heel goed zijn dat het rooster nog verder wordt uitgebreid. 
* Houdt de mail goed in de gaten. Hier volgt nog verdere instructie over de regels waaraan wij, en jij als sporter zich dienen te houden. 

 

Update: 28 april 2020

Zoals jullie hebben vernomen op de persconferentie van 21 april j.l. heeft het kabinet het besluit genomen om de maatregelen enigzsins te versoepelen. Uiteraard zijn we blij dat we de groep 18 jaar en jonger, hetzij aangepast, weer kunnen bedienen, maar mogen wij voor de doelgroep vanaf 19 jaar en ouder helaas nog niets organiseren.

In het grof komt het neer op het volgende:

* Onze leden onder de 12 jaar mogen buiten sporten in kleine groepen. De 1,5 meter regel is op hen niet van toepassing.
* De leden van 13 t/m 18 jaar mogen buiten sporten in kleine groepen. Bij hen is de 1,5 meter maatregel wel van toepassing.
* Voor leden van 19 jaar en ouder geldt dat wij voor hen niets mogen organiseren. Wij proberen deze leden online te bedienen middels virtuele lessen, fitnessschema's voor thuis etc.

Het inrichten van een Corona-proof sportomgeving vraagt enige organisatie en moet aan flink wat regels voldoen. Als we ons hier niet goed aan houden lopen we het risico door de gemeente te worden gesloten, dus wij willen ons goed voorbereiden. We zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat we dit op een veilige manier kunnen aanbieden aan onze leden. Er zal een aangepast rooster zijn, met veel nadruk op de hygiene en de zogenaamde social distance. Helaas is het aanbieden van contactsporten vooralsnog niet toegestaan dus zijn wij genoodzaakt een aangepast programma in elkaar te zetten. Judo is dus (nog) niet toegestaan. We zullen hier creatief mee om moeten gaan.

Wij zullen met ingang van woensdag 6 mei van start gaan met de eerste groepen. Houdt de mail, de website en/of social media in de gaten voor meer informatie. Deze zullen wij uiterlijk zondag 3 mei verstrekken.

 

 

Update: 6 april 2020

Bij deze, zoals beloofd, een update waarin wij uitleggen hoe wij deze periode van onrust en onzekerheid zo positief mogelijk willen doorkomen, samen met jullie.

1. FitSnacks.TV
In onze vorige berichtgeving vermeldde wij al de mogelijkheid tot deelnemen aan de virtuele lessen vanuit huis. Wij hebben ervoor gezorgd dat jullie deze lessen gratis kunnen volgen. FitSnacks.TV biedt een diversiteit aan trainingsmogelijkheden. Zij vullen het lessenpakket per dag aan met o.a. jeugdlessen, elke avond een live-les etc. Met het aanbieden van deze lessen zorgen wij ervoor dat je sportschoolabonnement waardevol blijft, ondanks het feit dat wij gedwongen gesloten zijn. Mocht je vragen hebben omtrent het registreren, stel ze gerust via info@budofit.nl. Wij staan voor je klaar.

2. Budofit-App
Onze Budofit-App is voor al onze leden automatisch uitgebreid met het Pro-lidmaatschap t/m 31 december 2020. Normaal kost deze optie 2,50 per maand extra. Met deze uitbreiding heb je toegang tot de module ‘voeding’ met handige voedingsschema's en -tips. Ook is de optie 'schema's' uitgebreid. Je hebt toegang tot 100+ workouts en meer dan 5000 animaties van oefeningen (met en zonder materialen). Ook is de app voor ons op dit moment de makkelijkste manier om met jullie in contact te blijven. Zorg dus dat je onze app download.

3. Sport-o-theek
Het kosteloos uitlenen van trainingsmaterialen is erg enthousiast ontvangen. Er is gretig gebruik van gemaakt wat aangeeft dat er behoefte aan is. Wij hebben nog materialen over dus mail ons gerust dan zetten wij het voor je klaar.

4. Onderhoud
Wij zitten, ondanks de sluiting van de sportschool, niet stil. Wij zijn druk bezig de sportschool een nieuwe look te geven zodat, wanneer de deuren weer open gaan, iedereen in een gezellige omgeving het sporten weer op kan pakken.

5. Compensatie
In de vorige nieuwsbrief hebben wij aangegeven de contributie niet op nul te kunnen zetten. Dat zou betekenen dat wij onze deuren moeten sluiten.
Vanaf mei tot en met oktober krijgt ieder huidig lid 15% korting op het abonnementsgeld gedurende een half jaar. Het is belangrijk voor ons de korting te verspreiden over een langere periode. Zo kunnen wij onze maandelijkse lasten blijven betalen en onze diensten aan jullie blijven leveren. Wij hopen op deze manier jullie als klant tegemoet te komen.

Inmiddels hebben wij veel positieve reacties ontvangen van trouwe leden waarin zij aangeven bereid te zijn het volledige lidmaatschap te blijven voldoen, ondanks de compensatie. Mocht jij hiertoe ook bereid zijn, dan kan je het verschil overmaken o.v.v. naam en het factuurnummer van de lopende maand. Wat je ook kiest wij zijn blij met jou als lid van onze club.

We missen jullie ontzettend, en hopen snel weer sterk en gezond met elkaar te kunnen sporten!

Het Budofit-Team

 

Update: 26 maart 2020

Loyaliteit en compensatie
Hoewel de overheid bezig is met een noodmaatregel om getroffen ondernemers te compenseren, is er op dit moment nog grote onduidelijkheid over de omvang van deze steun. Alle contributie nu stop zetten loopt vrijwel zeker uit op een faillissement. We weten dat we veel van u vragen als klant, maar door uw loyaliteit kan onze club blijven bestaan.
We zullen er dan ook alles aan doen om u als klant te compenseren waar mogelijk. Hiervan houden we u op de hoogte. 

Budofit @Home
Zoals u weet hebben wij al diverse mogelijkheden geboden om het thuis sporten te ondersteunen. Zo is er een grote variatie aan virtuele lessen beschikbaar voor thuis, ook voor kinderen, en zijn er via de Budofit-app fitnessschema's voor thuis gelanceerd (hiervan zullen er spoedig meer bijkomen). Maar wij willen méér doen voor onze trouwe leden..

Budofit sport-o-theek
Om thuis nog beter te kunnen trainen heeft u materialen nodig. Die materialen kunt u vanaf nu bij ons op de club ophalen op afspraak. Ze zijn te lenen zolang de voorraad strekt en tot we de deuren weer kunnen openen. Er is keuze uit de volgende materialen:

- Bodyshape dumbellset van 2x 0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg en 2 kg (Max 2 sets dumbbells per adres)

- Clubpower halterset. Stang, schijven (2x 5kg, 2x 2,5kg, 2x 1,25 kg) en 2 klemmetjes.

- Tubes (Trainingselastieken met handgreep)

- Puzzelmatjes van 1x1 meter met een dikte van 3 cm voor judo. (Max. 4 per adres)

- TRX

- Steps

- Trap- en stootkussens 

Interesse? Stuur even een mailtje naar info@budofit.nl met daarin duidelijk uw naam en telefoonnummer, met daarbij de materialen die u zou willen lenen uit de sport-o-theek. We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact op om een afspraak te maken.

 

Onderhoud
Omdat we niet houden van stilzitten is er nu tijd om onderhoudswerkzaamheden te verrichten aan ons pand die al op onze planning stonden. Zo krijgen (bijna) alle kozijnen en deuren een vers laagje verf en worden de wanden en plafonds gesaust. Maar de grootste verandering is het aanbrengen van een gietvloer. Deze zal worden doorgelegd vanaf het entree, langs de bar, de hele gang tot de afstap en een deel van de dojo. Dus als we straks de deuren weer mogen openen ziet de sportschool er weer helemaal als nieuw uit.

Wij hopen van harte dat u in deze tijden van crisis gezond mag blijven en dat we deze nare periode zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. 

De Budofit-crew

 

 

Update: 16 maart 2020

De persconferentie van minister Bruins en minister Slob van vanmiddag 17:30 uur heeft er bij ons stevig ingehakt. 
Op last van de overheid moeten onder andere alle sportscholen per direct hun deuren sluiten. Deze maatregel is
van kracht tot 6 april. Dat betekent dat ook wij per direct onze deuren moeten sluiten. 

Wij hopen u van harte vanaf 6 april weer te mogen ontvangen bij ons op de sportschool. 

Houd onze website, de app of social media in de gaten voor eventuele updates.