Slagharen 2018

Slagharen 2018

Vrijdag 20 april jl. stond eindelijk het jaarlijkse judokamp naar Slagharen op het programma. Met maar liefst 31 judoka’s en 16 ouders vertrokken we einde van de middag in kolonne naar het pretpark.

Eenmaal aangekomen werden de huisjes verdeeld en kon iedereen zijn intrek nemen. Daarna was er in drie groepen een speurtocht door het park om alvast te verkennen. Na deze speurtocht met opdrachten, was het tijd om de spullen verder uit te pakken en rustig te gaan slapen.

De volgende ochtend werd er al om 8 uur ontbeten in de Big Jake. Een restaurant in western-sfeer met een lopend buffet, waar vooral de croissants, donuts en muffins gretig aftrek namen.

Na het ontbijt volgde de judoclinic onder leiding van topjudoka Roy Meyer. Met veel energie en fantasie wist hij de kinderen enorm te boeien met een leuke les met het thema ‘soldaten’. Vooral het moment dat de soldaten onder het prikkeldraad door naar de overkant kropen onder druk van een gevaarlijke hond, een blaffende en grommende Roy Meyer á 122 kilogram, maakte grote indruk.

Na deze clinic was het tijd voor een vlugge lunch, waarna alle judoka’s lekker de tijd hadden om zich te vermaken in het pretpark. Korte rijen, mooi weer en een gloednieuwe achtbaan, waren alles bij elkaar een recept voor een fantastische dag.

Toen was het tijd voor het zwembad. In rubberbootjes met 1, 2, 3 of zelfs 4 personen tegelijk van de waterglijbaan af. Stoeien met Willo en Marcel en lekker naar het buitenbad. Kortom plezier voor 10, zelfs voor de ouders!

Na het zwemmen is er natuurlijk grote honger en na het eten van (erg veel) pannenkoeken, was het tijd voor de film. In 3 verschillende huisjes werden verschillende films afgespeeld. Zo was er voor iedere leeftijd wat leuks.

De volgende ochtend werd er wederom om 8 uur ontbeten en gingen de judopakken weer aan. Ondanks de toenemende, en duidelijk merkbare, vermoeidheid bij de kinderen, werd er toch uitstekend gewerkt.

Na nog een kort rondje pretpark en een heerlijk patatje als lunch achter de kiezen, ging iedereen rond het middaguur weer terug naar Baarn. Waar de chauffeurs, in tegenstelling tot de heenweg, konden genieten van de rust van slapende kinderen.

Slagharen 2018 was in één woord FANTASTISCH!