Slagharen 2017

Judokamp wederom groot succes!

Gedurende het weekend van 21 t/m 23 april jl. stond het judokamp weer op het programma. Het kamp is opgezet naar het voorbeeld van hetgeen Anton Geesink jarenlang voor veel judoka’s verzorgde. De combinatie van judoclinics van een (oud-)topjudoka met daarbij toegang tot een groot pretpark is natuurlijk een recept voor een topweekend. Dit kamp werd in deze vorm voor de 2e keer georganiseerd door onszelf en werd vorig jaar zeer goed ontvangen.

Met een groep van in totaal 41 man, inclusief begeleiding, vertrokken wij vanuit Baarn naar Slagharen. Met de nodige file en autopech werd met enige vertraging de bestemming vrijdagavond bereikt. Nadat iedereen in de huisjes zijn/haar slaapplaats had veiliggesteld, konden we eindelijk starten met de speurtocht door het park. Toen alle groepen na de speurtocht weer terug waren kon er iets gedronken worden en ging iedereen naar het huisje om te gaan slapen.

Na een stevig gezamenlijk ontbijt aan drie lange tafels in de ‘Sitting Bull’, vertrokken alle ouders en judoka’s naar de plaatselijke sporthal. Hier werd een fantastische judo-clinic gegeven door niemand minder dan Anicka van Emden. Zij is de enige judoka die vorig jaar een medaille (brons) wist te behalen op de Olympische Spelen in Brazilië. 

Na wat warming-up oefeningen werd serieus getraind om de O-Uchi-Gari ( binnenwaartse beenworp) te oefenen. Anicka had een paar fantastische tips voor onze jonge judoka’s. Zo vertelde ze het belang van vastpakken voor het slagen van deze worp. Dit was overigens de worp waarmee ze brons won op de Spelen. De plaatselijke judovereniging J.V Anbeek ,die de judomatten ter beschikking had gesteld, deed ook mee met 20 judoka’s van gelijke leeftijd. Samen hadden we dus een groep van bijna 50 judoka’s op de mat. Na de training was er natuurlijk ruimte voor een foto en/of handtekening.

Extra speciaal was het dat Anicka voor deze gelegenheid zelfs haar olympische medaille had meegenomen.

Eenmaal terug op het park konden de kinderen, na een snelle lunch, eindelijk van het pretpark genieten. Met achtbanen, reuze schommels, wildwaterbanen en vele andere leuke attracties was de middag zo voorbij. Nu was het tijd om de zwemspullen te pakken en gezamenlijk naar het Aqua Mexicana ( zwembad/pretpark) te gaan. Veel van de kinderen, en begeleiding, waren niet weg te slaan bij de snelle glijbanen, waar je in een grote band door de buizen naar beneden vliegt. Na twee uur spetteren werd het tijd voor het avondeten. Enkele huisjes werden voorzien van een magnetron en stapels met pannenkoeken, stroop, poedersuiker, kaas etc. Nadat iedereen zijn buikje vol had en de rotzooi weer opgeruimd was konden de kinderen zich verdelen over 4 huisjes om te genieten van een film.

Marcel Born had speciaal voor deze gelegenheid 6 verschillende films beschikbaar gesteld zodat er voor iedereen iets leuks te zien was.Na de film was het weer de hoogste tijd om te gaan slapen want de volgende dag had weer een druk programma. Bij het ontwaken werd Thomas blij verrast omdat ter gelegenheid van zijn achtste verjaardag het huisje was versierd met ballonnen en slingers.

Zondag ochtend stond er opnieuw een judotraining op het programma in de plaatselijke sporthal. Ditmaal niet verzorgt door een bekende topjudoka, maar door Willo en Sjoerd Ankone. Bij de judotraining werd verder gewerkt aan de O-Uchi-Gari die we de dag ervoor met Anicka geoefend hadden. Na de les werd eerst de winnaar van de speurtocht van vrijdagavond bekend gemaakt, waarna met vereende krachten de judomat opgeruimd werd.


Tot slot konden de kids nog even het park in voor een laatste ronde. Om daarna als lunch nog even een patatje te snacken (mede mogelijk gemaakt door Marcel Born).
Na de huisjes bezemschoon te hebben achtergelaten en de sleutels te hebben ingeleverd was het tijd om allemaal weer moe en tevreden huiswaarts te keren. De chauffeurs hebben een hele rustige terugreis gehad omdat bijna alle kinderen sliepen. De organisatie is erg verheugd dat het kamp voor de tweede keer op rij een groot succes was en we kijken als organisatie nu al uit naar het judokamp van volgend jaar!

Ook willen wij alle ouders en begeleiders bedanken voor hun inzet tijdens dit kamp, waardoor het voor de judoka’s en voor ons weer onvergetelijk was!