Ontwapenen

Met ingang van 14 april a.s. starten we bij Budofit met de les ONTWAPENEN. Deze les is uniek in Baarn en omgeving en zal gegeven worden door een ex-politieagent en tevens krav maga instructeur.
Dankzij zijn praktijkervaring op straat weet hij als geen ander wat ervoor nodig is om een tegenstander met wapen de baas te kunnen.

Een veel gehoorde kreet is dat de maatschappij steeds harder wordt. De vraagt is natuurlijk of dat daadwerkelijk zo is, of slechts gebaseerd is op een onderbuikgevoel. Volgens de statistieken van het CBS blijkt dat er in Nederland 928.870 geregistreerde misdrijven zijn gepleegd in 2016, waarvan er 163.800 geweldsmisdrijven betreffen. Dit zijn er bijna 450 per dag! Denk daarbij aan: Diefstal, inbraak met geweld, openlijk geweld tegen personen, mishandeling, aanranding etc.

Geweld is niet iets waarvoor je kiest, en wij van sportschool Budofit in Baarn zijn van mening dat wanneer je een gevecht kan vermijden of wanneer je kan vluchten je dit ook ten alle tijden moet doen. Helaas kan het geweld zo plotseling ontstaan dat je dit niet meer kan vermijden. In dat geval moet men zich kunnen verdedigen tegen dit ogenblikkelijke geweld.  Wij hebben het hier over noodweer!

Je zal in de les ontwapenen kennismaken met situaties die je in de praktijk kunt tegenkomen. Zelfverdediging is een ding, maar jezelf verdedigen tegen slag-, stoot-, steek- en vuurwapens is een heel ander verhaal. Hier ligt de focus op het neutraliseren van het gevaar en dat is diegene die het wapen vasthoudt.

Vanaf 14 april 2017 wordt er op vrijdag  van 18:00 tot 19:00 uur training gegeven tegen deze zeer extreme vorm van geweld. De mensen voor wie deze les uitermate geschikt is, hebben geen of weinig ervaring met vechtsporten en zijn onzeker of zij zich zouden kunnen weren op straat. 

Bel of mail gerust voor meer vragen, of om een gratis proefles af te spreken!