Kenzo wint in Almere

KENZO DIJKSTRA WINT IN ALMERE

 

Afgelopen zaterdag organiseerde Ropie Gym uit Almere een kickboksevenement wat luisterde naar de naam: ALMERE vs. DE REST 5, t.b.v. zijn 25 jarig jubileum. Namens sportschool Budofit nam Kenzo Dijkstra deel aan deze jubileum editie. Voor Kenzo extra bijzonder omdat het zijn eerste kickbokswedstrijd was. Om fit aan de start te verschijnen is hij zeer fanatiek in training gegaan samen met zijn coach Roy Anroedh. Behalve trainingen in de dojo in Baarn en Almere werd hij bijgestaan door enkele van zijn vrienden. Deze gingen met Kenzo het bos of de duinen in om conditioneel extra winst te boeken. Kenzo heeft in de aanloop naar dit toernooi geen training overgeslagen.
Vol gezonde spanning en enthousiasme is hij zaterdagavond de ring in gegaan. Ondanks het feit dat Kenzo zonder zijn eigen coach de ring in moest, die vanwege familieomstandigheden verstek moest laten gaan, wist hij al snel te overtuigen. Het gevecht bestond uit 2 rondes van elk 2 minuten. Binnen enkele seconden was iedereen overtuigd: de wedstrijd was voor Kenzo. De vraag was alleen nog of zijn tegenstander zou blijven staan gedurende het hele gevecht. Met schitterende traptechnieken die goed hoorbaar waren in de zaal, maakte Kenzo van zijn tegenstander een wandelende bokszak. Door zijn overwicht in de partij ging ook het publiek er massaal achter staan. Halverwege de 2e ronde kreeg zijn tegenstander 8 tellen om te herstellen. Kenzo hief zijn armen al op ter overwinning, maar moest nog wel even de partij volmaken. Gelukkig voor Kenzo wist zijn tegenstander zich niet meer te herstellen in de rest van de partij. De wedstrijd werd helemaal uitgevochten en overduidelijk gewonnen op punten.

Direct na de wedstrijd kwam een breed lachende Kenzo met advies: “Iedereen zou dit moeten doen! Het is echt een aanrader!”
Sportschool Budofit is in ieder geval erg trots met het behaalde resultaat en wij bedanken coach Roy en alle anderen die dit hebben mogelijk gemaakt.