Judokamp Slagharen

Jeugd judokamp groot succes

Het weekend van 22 t/m 24 april was het eindelijk zover. Budofit ging voor het eerst sinds 2003 met een groep jeugd judoka’s op kamp naar Slagharen. Rond 17:00 uur vrijdagmiddag werd er vertrokken vanaf het parkeerterrein voor de sportschool. Met een kleine vertraging (file) kwamen we aan op het attractiepark Slagharen. De huisjes indeling was vooraf al gemaakt en iedereen kon direct zijn slaapplaats uitkiezen. Hierna volgde een speurtocht om alvast het pretpark te verkennen.


Nadat, tegen 21:30 uur, iedereen terug was bij de huisjes, was het tijd om te gaan slapen.
De volgende ochtend stond een judotraining te wachten met niemand minder dan Elisabeth Willeboordse. Deze Nederlandse oud-judotopper was bereid om vanuit Rotterdam naar Slagharen te reizen (2 uur) om voor ons een clinic te verzorgen namens stichting Judo2inspire. De training bestond uit leuke vormpjes om warm te worden, waarna de schouderworp tot in wedstrijddetail werd aangeleerd. Met een paar mooie tips en oefeningen op zak gingen de judoka’s na afloop nog even op de foto en kregen zij een handtekening op hun judopak.

Na de lunch was de rest van de dag gereserveerd om lekker in het pretpark door te brengen. Met draaimolens, achtbanen, wildwaterbaan en andere halsbrekende attracties vloog de dag voorbij. Aan het einde van de middag werd iedereen op tijd bij de huisjes verwacht, met zwemkleding. Het zwembad, wat vorig jaar gerenoveerd was, zorgde voor plezier bij jong en oud. De volwassenen stonden net zo gretig in de rij om met een opblaasbare band van de glijbaan te gaan als de kinderen. Na de zwempret volgde een zeer voedzame maaltijd (pannenkoeken en frisdrank) waarna er in verschillende huisjes een leuke film werd gekeken.
De tweede ochtend stond er opnieuw een judotraining op het programma na het zeer goed verzorgde ontbijt. Ditmaal gegeven door Francis Schouw van sportschool Schouw in Blaricum. Na de les werden de matten in de kar geladen en was er nog tijd om een laatste ronde te doen in de achtbaan.  Na een patatje met een snack moesten de huisjes nog even gezamenlijk bezemschoon worden gemaakt. Vervolgens ging iedereen in groepjes weer naar huis. De helft van de groep viel onderweg al in slaap, de andere helft is vermoedelijk niet laat gaan slapen.

Wij als organisatie zijn zeer verheugd dat het kamp zo goed is ontvangen door de jeugd en dat alles volgens plan is verlopen. Tevens willen wij als organisatie via deze weg alle ouders bedanken voor hun inzet aldaar. Zonder jullie assistentie was het nooit zo’n succes geweest.


Een ding is zeker..

                                                           VOLGEND JAAR WEER!!