Heidetoernooi 2024

Baarnse judoka’s vol in de prijzen in Ede

Zaterdag 22 juni jl. stonden er 13 judoka’s uit Baarn op de mat in Ede bij het jaarlijkse Heidetoernooi. Een sterk bezet toernooi met ongeveer 800 deelnemers uit binnen- en buitenland. 

De eerste ronde stonden Thijn van der Wielen, Thijs Ankone en Matthijs Prins op de mat. 

Zowel Thijn als Matthijs wisten geen enkele wedstrijd te winnen. Dit was even wennen, want normaal gesproken zijn beide judoka’s goed voor eremetaal. Thijs daarentegen begon uitstekend met 2 overwinningen. Hij wist de halve finale te bereiken en ging ervandoor met brons.

In de tweede ronde stonden Jort de Vries, Mikayl Yilmaz, Tyler de Rooij, Polle van der Wielen, Gyan van Beers, Thijs van Slooten, Thijs Spilt en Stijn van Slooten op de mat. 

Jort wist twee partijen te winnen in zijn poule en plaatste zich voor de halve finale. Helaas ging deze wedstrijd verloren, maar hij kon tevreden zijn met brons.

Mikayl wist in zijn poule 2 van de 3 partijen overtuigend winnend af te sluiten. Ook de halve finale won hij met een houdgreep. In de finale moest hij helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Zilver voor Mikayl.

Tyler had in zijn klasse (-24 kilogram) slechts 2 tegenstanders. De organisatie besloot de poule twee keer te draaien zodat de judoka’s 4 wedstrijden konden spelen. Tyler won er daarvan 3 en ging er, niet voor het eerst, vandoor met het goud! 

Polle won overtuigend zijn poule. Alle wedstrijden werden met ippon gewonnen. Ook de halve finale wist hij met overmacht te winnen. In de finale ontstond een ware titanenstrijd tegenover een gelijkwaardige tegenstander. Helaas ging de partij niet naar Polle, maar mocht ook hij heel tevreden zijn met zilver. 
Gyan wist 2 partijen te winnen in zijn zware poule, plaatste zich voor de kruisfinales en verloor toen toch wat ongelukkig waardoor hij genoegen moest nemen met brons. 

Thijs van Slooten had het zwaar in zijn klasse. Ondanks zijn tomeloze inzet wist hij geen enkele partij naar zich toe te trekken. Veel geleerd zaterdag en op naar de volgende. 
Thijs Spilt draaide voor het eerst in 5 jaar weer een groot judotoernooi. De voorbereiding was kort, maar zijn judo was ijzersterk. Hij werd 3e in zijn poule, maar wist alle partijen knap te judoën. Ondanks dat hij zonder eremetaal naar huis ging was hij erg tevreden.

Stijn stond ondanks de flink aanwezige wedstrijdspanning fantastisch te judoën. Hij won 3 van de 4 wedstrijden in de poule en aansluitend ook de halve finale. In de finale kwam hij de enige tegenstander tegen die hem al eerder versloeg. Helaas gebeurde dit opnieuw. Stijn was toch tevreden met zilver. 

In de derde ronde stonden Jemoo Heuwekemeijer en Wobbe Pronk op de mat. 

Jemoo wist zijn eerste wedstrijd spectaculair te winnen. Met zijn mooie judostijl kreeg hij de handen op elkaar in de zaal. Helaas verloor hij daarna 2 partijen waarmee hij was uitgeschakeld om eremetaal. 

Wobbe had het lastig in zijn klasse als eerstejaars onder 15 jaar. De meeste van zijn tegenstanders waren ouder en sterker dan hij. Ook Wobbe heeft zaterdag veel geleerd en staat de volgende keer weer sterker op de mat. 

Alles bij elkaar stond Budofit aan het einde van de dag op 3 keer brons, 3 keer zilver en een keer goud. Een prachtig resultaat voor de Baarnse judoclub.