Groot Houten 2024

Sportschool Budofit vol in de prijzen in Houten

In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 maart jl. stonden er 13 Baarnse judoka’s op de mat bij het jaarlijkse Groot Houten judotoernooi. Met enkele honderden deelnemers verdeeld over twee dagen een groot toernooi. 

Op zaterdag was het de beurt aan de judoka’s -10 en -12 jaar. 

Daar stonden in de eerste ronde Thijs Ankone en Thijn v.d. Wielen op de mat. 

Thijs verloor zijn eerste wedstrijd op beslissing, wist zijn tweede wedstrijd te winnen met een houdgreep en werd helaas in zijn derde partij hard op zijn rug gegooid. Dit leverde Thijs zijn eerste podiumplek op bij een groot toernooi. Hij pakte het brons!
Thijn mocht in dezelfde klasse uitkomen in een andere poule op de mat ernaast. Ook Thijn verloor zijn eerste wedstrijd op beslissing, maar wist daarna tweemaal prachtig te winnen met een o-soto-gari (beenworp)

De tweede ronde was het de beurt aan Mikail Yilmaz, Polle v.d. Wielen, Tyler de Rooij en Jort de Vries. 

Mikail stond keihard te knokken, maar moest twee wedstrijden wachten op zijn eerste overwinning. Hij won zijn derde wedstrijd met een houdgreep en zijn vierde op beslissing. Hiermee pakte hij het brons.
Polle kwam voor goud en was vastberaden. Er was in zijn poule niemand die het hem echt moeilijk kon maken, waardoor hij drie wedstrijden op een rij overtuigend met ippon won. Twee met een houdgreep en een wedstrijd met een schitterende beenworp.  
Jort had zaterdag de scheidsrechter niet mee en verloor zijn eerste wedstrijd onterecht. De tweede partij stond hij heel goed te judoën, maar helaas ging ook deze verloren. In de derde wedstrijd leek de scheidsrechter wederom de uitslag in zijn nadeel te beslissen, maar op de valreep wierp Jort zijn tegenstander op de rug. Blij met brons, wat eigenlijk zilver had moeten zijn. 
Tyler stond in zijn partijen niet lang op de mat. Zijn aanvallende judostijl leidt tot een spelletje erop of eronder. Spectaculair om naar te kijken en het valt meestal zijn kant op. Twee gewonnen wedstrijden, waarvan 1 in nog geen 4 seconden, en een verloren partij leverde hem het zilver op. 

Zondag stonden de judoka’s -15 en -18 op de tatami. 

Als eerste waren de boy’s van -15 aan de beurt en daarbij ging het er hard aan toe.

Jemoo Heuwekemeijer werd in zijn eerste partij twee keer overgenomen en verloor deze, bij de tweede partij maakte hij het goed dooreen geweldige beenworp te maken waarbij hij zoveel kracht zette dat hij zelf mee viel en de partij won helaas verloor hij ook de derde partij maar hij kan trots zijn op zijn bronzen plak. 
Ryan Leupen stond als een rots op de mat. Hij gaf zijn tegenstanders geen kans om hun balans te herstellen en wist ook al zijn partijen glansrijk te winnen door het maken van worpen, houdgrepen en zelfs door een verwurging. Ryan werd dus kampioen.
Wobbe Pronk verloor helaas de eerste partij, hij won redelijk makkelijk zijn tweede partij maar moest bij zijn laatste partij zijn meerdere erkennen. Wobbe ging met een derde prijs naar huis.Dylan van Gorkum verloor zijn eerste tweede partijen maar kon het in de derde partij nog goedmaken door een houdgreep waardoor hij met brons naar huis kon

Bij de groep -18 waren Gyan van Beers en Thijs en Stijn van Slooten aan de beurt.

Gyan won zijn eerste partij met een armklem, maar verloor de tweede partij met zo’n zelfde armklem. Bij zijn derde partij moest hij flink aan de bak, maar wist na een forse strijd toch te winnen en ook de vierde partij sloot hij met winst af waardoor hij met zilver naar huis mocht.
Thijs zat in een zeer zware poule, hij moest het o.a opnemen tegen de nederlands kampioen en de districts kampioen. Ondanks zijn geweldige inzet wist hij deze partijen niet te winnen en mocht hij trots zijn op een vierde plaats.
Zijn broer Stijn liet iedereen zien wie de baas was in de poule door zijn tegenstanders achter elkaar te verslaan met prachtige heupworpen,verwurgingen en overnames. Ook Stijn kon met goud naar huis.