Groot Houten 2018

Budofit naar Groot Houten

Zondag 8 april j.l. stond het jaarlijkse Groot Houten judotoernooi op het programma. Namens Budofit deden er 8 judoka’s mee in verschillende leeftijd- en gewichtsklassen.

De eerste ronde stond Thijs van Slooten op de mat. Thijs verloor zijn eerste partij ongelukkig met een houdgreep, knokte in zijn tweede partij naar winst op beslissing en wist in zijn laatste twee wedstrijden zelfs nog een wedstrijd te winnen binnen 5 seconden. Het leverde Thijs een mooie derde plaats op het podium op.

De tweede ronde stonden er drie judoka’s op de mat. Jelmer Donselaar begon enigszins voorzichtig aan het toernooi, maar wist zich daarna elke partij te verbeteren. Mede door het wegvallen van twee tegenstanders werd zijn inzet beloond met een mooie derde prijs.
Julius Krabbe had een pittige poule, maar ging volle bak de strijd aan. Hij wist zich mooi aan zijn opdracht te houden, maar helaas leverde hem dat geen overwinning op. Julius viel daardoor niet in de prijzen.
Stijn van Slooten begon met twee overtuigende overwinningen in zijn poule. De laatste wedstrijd ging helaas verloren, maar dankzij een mooie start van de dag ging Stijn terecht met het zilver aan de haal.

De derde ronde was het de beurt aan Joris van den Heuvel en Diesel Tittel. Joris begon met drie nipte nederlagen. Stuk voor stuk partijen die ook zijn kant op hadden kunnen vallen, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Dankzij stevig doorzetten van zijn kant won hij nog de vierde en laatste partij waardoor hij, ondanks het gebrek aan een podiumplaats, toch met opgeheven hoofd de sporthal in Houten kon verlaten.
Diesel verloor helaas al zijn wedstrijden, maar moest zich met zijn gele band langs 2 blauwe, en 2 oranje banden knokken. Op één wedstrijd na wist Diesel zich alle wedstrijden heel knap staande te houden, wat hoop geeft voor de toernooien die nog komen gaan. Diesel werd 5e in zijn poule.

De vierde en laatste ronde stonden er eigenlijk drie judoka’s op de mat. Hannah was helaas de enige judoka in haar categorie, waardoor deelname zondag niet door ging. Daarna bleven Mylan van Essen en Florien van den Heuvel over.
Florien had een bijna onmogelijk zware poule, waarin zelfs de regerend Nederlands kampioene geen kampioen werd. Ondanks 4 ouderwets fantastische wedstrijden, werd alleen de laatste gewonnen. Hierdoor ging Florien zonder podiumplek naar huis, wat geen recht deed aan haar prestatie.
Mylan verloor helaas al zijn wedstrijden, en kon zich dat vooral in de laatste wedstrijd aanrekenen. Een klein moment van onoplettendheid tegen een beduidend minder sterke judoka, kostte hem de partij. Deze zure misser maakte dat het brons aan zijn neus voorbij ging.

Houten was voor ons een toernooi van goed judo, goede inzet en mooie wedstrijden. Helaas ging niet iedereen met een prijs naar huis, maar dat deed voor ons niets af aan de prestatie.