DK-15

Jet van Geytenbeek naar NK judo

Zaterdag 27 februari j.l. stonden er vier judoka's namens Budofit op de mat om zich te meten met de regionale top tijdens het Districts Kampioenschap(DK) midden-Nederland. De nummers 1,2 en beide nummers 3 plaatsen zich rechtsreeks voor het NK-15 jaar. Dit NK wordt 12 maart a.s. gehouden in Apeldoorn.

Florien van den Heuvel en Mylan van Essen kwamen als lichtgewichten tijdens het ochtendprogramma in actie: 

Florien had het erg pittig als eerstejaars in haar categorie en mag deze editie van het DK vooral als leerjaar zien. In haar eerste partij mocht ze direct aantreden tegen de latere kampioene in haar klasse. Het verschil in ervaring werd in deze partij duidelijk zichtbaar. Haar tweede partij stond Florien erg goed te judoën tegen een sterke tegenstander. Helaas kreeg Florien onterecht een shido(straf) tegen. Met dit strafje had ze de kleinst mogelijke achterstand en dit kostte haar helaas de partij.
Mylan stond voor een bijna onmogelijke opgave. Met maar liefst 32 tegenstanders in zijn categorie was het dringen onderweg naar het podium. In zijn eerste partij trof hij direct een van de kanshebbers voor de titel. Na 50 seconden judoën waren zijn kansen in deze partij al verkeken. In de herkansingen wist Mylan nog wel een partij te winnen met een stevige houdgreep, maar in zijn derde partij werd Mylan verrast met een mooie schouderworp op twee knieën. Dit betekende einde toernooi voor hem.In het middagprogramma waren Storm van de Hoef en Jet van Geytenbeek aan de beurt:

Storm van de Hoef heeft de aansluiting met de top in de -15 klasse nog niet gevonden. Zo bleek wel toen hij na twee wedstrijden uitgeschakeld was in de klasse tot 60 kilogram. Waar hij als -12 judoka de zeges aaneen reeg moet hij het bij de -15 vooralsnog stellen zonder podiumplaatsen.
Jet van Geytenbeek stond in de klasse tot 63 kilogram strak van de zenuwen. Iets wat haar duidelijk vlijmscherp maakte. Na een snelle overwinning in haar eerste partij (15 seconden) wist ze ook haar volgende tegenstander met ippon te verslaan. Door deze twee knappe overwinningen kwam ze in de finale terecht waarin ze knap judo liet zien. Helaas belandde Jet in de houdgreep en werd daarmee 2e. Nadat de teleurstelling van het mislopen van de titel was weggezakt, kwam het besef dat ze zich geplaatst had voor het NK in Apeldoorn.