17e IJsselsteins

Debutanten maken goede indruk in IJsselstein

Zondag 5 november stond het 17e IJsseltein judotoernooi op het programma. Namens Budofit stonden daar 11 judoka’s, waaronder 5 debutanten, op de mat om zich te meten met andere judoka’s uit de regio.

De eerste ronde was het de beurt aan Max Koopman. Max wist 2 van de 4 partijen in de poule te winnen met ippon. Dit resulteerde in een gelijke stand in de poule, waardoor er nog 2 extra wedstrijden tussen kwamen. Max wist beide partijen overtuigend te winnen en plaatste zich zo voor de halve finale. Deze ging helaas verloren waardoor hij met het brons aan de haal ging.


De tweede ronde was het de beurt aan de debutanten Leander Meulman, Jelmer Donselaar, Thijs van Slooten en de meer ervaren Hannah Wildeman en Florien van den Heuvel.
Leander startte spectaculair met een mooie heupworp, waarna de tweede wedstrijd werd verloren. Via de herkansingen kwam hij na 2 overwinningen nog bijna tot het brons, maar de laatste wedstrijd werd helaas verloren. Leander werd 5e in een categorie met 13 tegenstanders.
Jelmer bevond zich in dezelfde poule en deed enorm zijn best. Helaas kon hij niet voorkomen dat hij 2 partijen op een rij verloor met een houdgreep en zo werd uitgeschakeld.
Thijs van Slooten won twee wedstrijden met zeer aanvallen judo, maar verloor helaas ook twee wedstrijden in zijn poule, waarvan met name de laatste discutabel was. Dit leverde hem de derde plaats in de poule op, waardoor hij zich niet kwalificeerde voor de halve finales.
Hannah Wildeman moest er nog even inkomen dit toernooi. Met het slaap in de ogen liet ze zich enigszins overrompelen in haar eerste partij. De tweede partij stond Hannah al feller te judoën, maar wanneer je tot 2x het been pakt in een staande situatie wordt je gediskwalificeerd. Dit betekende direct een einde aan haar toernooi.
Florien van den Heuvel leverde de ene na de andere harde wedstrijd. Na drie overtuigende ippons op een rij trof ze haar eeuwige rivale in de finale. Helaas wist ze opnieuw niet te winnen van dit meisje en moest genoegen nemen met zilver

In ronde drie was alleen Julius Krabbe debutant en waren Mylan van Essen, Ronan Hazeu en Joris van den Heuvel de ervaren rotten op de mat namens Budofit.
Julius stond erg sterk en aanvallend te judoën, maar al snel werd duidelijk dat hij erg zwaar was ingedeeld. Al zijn tegenstanders waren groene band en liepen over van de wedstrijdervaring, terwijl Julius met zijn gele band slechts 1 groot toernooi achter de rug had. Julius verloor al zijn wedstrijden en was uitgeschakeld.
Mylan begon twijfelend, maar kwam steeds beter in het toernooi. Hij plaatste zich met 3 overwinningen voor de halve finale, die helaas verloren ging. De wedstrijd om het brons wist hij, na een achterstand in de laatste 20 seconden toch naar zich toe te trekken. Mylan werd 3e in Ijsselstein.

Bij Ronan was er aan inzet geen gebrek. Helaas hadden zijn tegenstanders het strijdplan van Ronan snel in de gaten en wisten zij hem tot 2 keer toe over te nemen na een aanval. Ronan werd zodoende uitgeschakeld.
Joris van den Heuvel had een bijzonder toernooi. Hij won maar liefst 3 van de 4 partijen in de poule, maar kwam punten tekort om door te stoten tot de halve finale. Wat alles nog extra zuur maakte was dat de latere kampioen had verloren van Joris in de poule. Zo sta je met lege handen terwijl je de beste hebt verslagen die dag.

De laatste ronde was het woord aan debutant Diesel Tittel. Diesel was net als Julius zwaar ingedeeld en deed enorm zijn best, maar kon niet voorkomen dat al zijn partijen verloren gingen. Diesel ging met lege handen, maar veel lessen naar huis.